Nagymamámék a mai napig minden nap isznak egy pohár bort az ebédhez. Kisebb koromban, legnagyobb örömükre, valami nagyobb társaságban meg is állapítottam, hogy a nagyiék “olyan ivósak”. Ha ôk azok, be kell vallanom, felnôtt koromra én is “olyan ivós” lettem, mert kívánkozik az az egy pohár bor az ebéd vagy a vacsora mellé.

DSC_1696.jpg

Idôvel aztán elkezdett érdekelni, hogy egy – egy fogáshoz milyen bor passzolna úgy igazán és (ismét egy vallomás) elvesztem. A borszakértés egészen biztosan nem az én asztalom, hiába tartom nagyon izgalmas területnek. Egyszerûen nem tudok elmerülni benne annyira, mint kellene, vagy lehetne. Pedig próbáltam. Középfokig eljutottam, ez épp elég ahhoz, hogy legyen valami fogalmam arról, mit is válasszak, de szeretem, ha van egy kis segítség. Sajnos egy átlagos étteremben ez a segítség ritkán mutatja meg magát. Na de most! Létrejött egy weboldal, ami pont a magamfajta bizonytalankodó borfogyasztónak igyekszik segítséget nyújtani. Az oldalon hely, idő, ár és menü szerint válogatva kereshetünk étteremeket – az egészen egyszerûtôl a szofisztikáltabbakig, valamint étel -bor párosításokat. Nagyon drukkolok nekik, mert nem gondolom, hogy egyedül lennék az igényemmel (egy jó pohár bor egy jó ebéd mellé) vagy akár a bizonytalanságommal (mi számít jó bornak és mit is válasszak egy tányér csülkös bableves mellé, ha teszem azt a leves az egyetlen fogás, amit választok. Mert igenis lehet bort inni leveshez is, csak azt kéne tudni, hogy mit!)

Az oldalon az is tetszik, hogy egy éttermet kiválasztva egybôl meg lehet nézni az ajánlott menüt és az egyes fogások mellé párosított borokat. Így egy átlagos étterembe járó (vagy nem járó) is megisrmerhet, kipróbálhat új borokat (nem kell egybôl egy egész palackkal megvásárolni, lehet csak egy pohárral rendelni), ami a legjobb a út a megismerés felé. A kedvenc boraim mindegyikével valami véletlen folytán találkoztam…

Picture 2.png

Az oldalhoz katt ide: http://borkostolok.bor.hu/ 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen