Buddha tál – egy recept a sok közül

Hozzávalók 1 személynek

Szénhidrát:

5 dkg főtt rizs

3 dkg tökmag és napraforgómag

1 ek étolaj

Zöldség:

1 párolt sárgarépa

1/2 avokádó

2 ek kukorica salsa

1 marék vegyes saláta levél

2 szál újhagyma

Fehérje:

2 ek görög joghurt

5 dkg füstölt pisztráng

1 db 3,5 perces főtt tojás

 

Elkészítés:

Az öntethez ( opcionális): 1 lime frissen facsart leve, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 tk só, 5 ek extra szűz olívaolaj.

A rizst forrásban lévő sós vízben kifőzzük, mintha tésztát főznénk, a végén leszűrjük. A magokat kevés olajon egy kisebb serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.

A sárgarépát megpároljuk vagy kevés olívaolajba forgatva sóval és citromborssal sütőben megsütjük. Az avokádót és az újhagymát felszeleteljük.

A tojást 3,5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehűtjük és megpucoljuk.

A buddha tál összeállításához egy mélyebb tányérba kanalazzuk a rizst, és elrendezzük rajta/körülötte az összes előkészített alapanyagot. A lényeg, hogy ízlésesen rendezzünk el mindent a tányéron.

Tipp: Magában is fogyaszthatjuk, de ha szeretnénk az ízeket egy kicsit élénkíteni készítsünk öntetet: ehhez a hozzávalókat egy kis tálban keverjük krémesre és locsoljuk a buddha tálra.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -