Buddha tál – egy recept a sok közül
Havas DóraHozzávalók 1 személynek
Szénhidrát:
5 dkg főtt rizs
3 dkg tökmag és napraforgómag
1 ek étolaj
Zöldség:
1 párolt sárgarépa
1/2 avokádó
2 ek kukorica salsa
1 marék vegyes saláta levél
2 szál újhagyma
Fehérje:
2 ek görög joghurt
5 dkg füstölt pisztráng
1 db 3,5 perces főtt tojás
Elkészítés:
Az öntethez ( opcionális): 1 lime frissen facsart leve, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 tk só, 5 ek extra szűz olívaolaj.
A rizst forrásban lévő sós vízben kifőzzük, mintha tésztát főznénk, a végén leszűrjük. A magokat kevés olajon egy kisebb serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.
A sárgarépát megpároljuk vagy kevés olívaolajba forgatva sóval és citromborssal sütőben megsütjük. Az avokádót és az újhagymát felszeleteljük.
A tojást 3,5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehűtjük és megpucoljuk.
A buddha tál összeállításához egy mélyebb tányérba kanalazzuk a rizst, és elrendezzük rajta/körülötte az összes előkészített alapanyagot. A lényeg, hogy ízlésesen rendezzünk el mindent a tányéron.
Tipp: Magában is fogyaszthatjuk, de ha szeretnénk az ízeket egy kicsit élénkíteni készítsünk öntetet: ehhez a hozzávalókat egy kis tálban keverjük krémesre és locsoljuk a buddha tálra.