Céklás padlizsán curry
Havas DóraSzinte nincs olyan kisgyerekes család, ahol ne kellene harcolni azért, hogy a gyerek(ek) megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt egyenek. A curry - azon túl, hogy egyszerű és jól variálható étel - arra is jó megoldás, hogy ötletesen rejtsük el benne azokat a fránya zöldségeket.
Hozzávalók 4 személynek:
1 nagy padlizsán
3 kisebb cékla
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl étolaj
2 tk só
½ tk. frissen őrölt bors
fél ujjnyi friss gyömbér
1 tk. egész római kömény
1 ek. garam masala
1 darabolt paradicsom konzerv (vagy 1/2 kg hámozott friss paradicsom)
1 ek. vaj
Elkészítés:
A céklákat meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. Kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és puhára főzzük. Leszűrjük.
A padlizsánt falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat és opálosra, kicsit pirosra pirítjuk benne a padlizsánt, amíg teljesen megpuhul. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepegni.
A lábasban, az olajon megpároljuk a finomra reszelt gyömbért, az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát. Amikor a hagyma összeesett, hozzáadjuk a római köményt, a garam masalát, a sót és a borsot. Felöntjük a darabolt paradicsom konzervvel (vagy felkockázott friss paradicsommal), 15 percig közepes lángos főzzük, amíg kissé besűrűsödik, majd visszatesszük bele a padlizsánt és összeforgatjuk. Végül hozzáadjuk a céklát is és 5 percig főzzük. Közben, ha kell fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a vajat és gőzölt basmati rizzsel tálaljuk.
Itt pedig megtudhatod, még milyen zöldségeket rejthetsz el a különféle currykbe. Egy gyors vacsora a családnak például ma estére…?