Céklás padlizsán curry

Szinte nincs olyan kisgyerekes család, ahol ne kellene harcolni azért, hogy a gyerek(ek) megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt egyenek. A curry - azon túl, hogy egyszerű és jól variálható étel - arra is jó megoldás, hogy ötletesen rejtsük el benne azokat a fránya zöldségeket.

Hozzávalók 4 személynek:

1 nagy padlizsán

3 kisebb cékla

1 lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1/2 dl étolaj

2 tk só

½ tk. frissen őrölt bors

fél ujjnyi friss gyömbér

1 tk. egész római kömény

1 ek. garam masala

1 darabolt paradicsom konzerv (vagy 1/2 kg hámozott friss paradicsom)

1 ek. vaj

 

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. Kis lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és puhára főzzük. Leszűrjük.

A padlizsánt falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat és opálosra, kicsit pirosra pirítjuk benne a padlizsánt, amíg teljesen megpuhul. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepegni.

A lábasban, az olajon megpároljuk a finomra reszelt gyömbért, az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát. Amikor a hagyma összeesett, hozzáadjuk a római köményt, a garam masalát, a sót és a borsot. Felöntjük a darabolt paradicsom konzervvel (vagy felkockázott friss paradicsommal), 15 percig közepes lángos főzzük, amíg kissé besűrűsödik, majd visszatesszük bele a padlizsánt és összeforgatjuk. Végül hozzáadjuk  a céklát is és 5 percig főzzük. Közben, ha kell fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a vajat és gőzölt basmati rizzsel tálaljuk.

Itt pedig megtudhatod, még milyen zöldségeket rejthetsz el a különféle currykbe. Egy gyors vacsora a családnak például ma estére…?

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -