Céklás sült kenyérszeletek

Izgalmas pirítós receptünk hátat fordít a hagyományos bruschettának. Káposztás sült céklát pakoltunk a kenyérszeletek tetejére, aki szeretné, egy kis mustárral is ízesítheti ezt az izgalmas, könnyen elkészíthető receptet.

Hozzávalók 4 adaghoz:

40 dkg cékla
20 dkg savanyú káposzta
2 gerezd fokhagyma, petrezselyem
1 kis fej lilahagyma
1 natúr joghurt

1 kenyér

1 dkg vaj angol mustár
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A céklát héjastól főzzük puhára. Ha kész öntsük le róla a vizet, engedjünk rá hideget, hűtsük le, majd szedjük le a héját. Vágjuk vastagabb szeletekre, majd egy nagyobb serpenyőben, egy kevés olívaolajon a káposzta hozzáadásával kezdjük el pirítani.

Nyomjunk bele 2 gerezd fokhagymát és adjuk hozzá a petrezselymet is és sűrűn kavargatva addig süssük, amíg jól le nem pirul.

Készítsünk pirítóst, vékonyan húzzuk meg fokhagymával, vajazzuk és itt jöhet hajszálvékonyan az angol mustár is, a céklát pedig egész egyszerűen kanalazzuk a pirítósra.

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -