Céklás tarte tatin

Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg hámozott cékla, karikákra vágva
1 nagy lilahagyma, karikákra vágva
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
5 dkg cukor
1 csomag friss leveles tészta

Tálaláshoz:
15 dkg görögjoghurt
5 dkg puha kecskesajt
friss zöld saláta

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A céklát és lilahagymát felszeleteljük és egy nagy serpenyőbe tesszük, ami a sötőbe is betehető. Sóval, borssal, balzsamecettel fűszerezzük, meglocsoljuk olíva olajjal és 30 percre a sütőbe tesszük, hogy megpuhuljanak.

Közben a leveles tésztából kivágunk egy akkora kört, ami passzol a serpenyőbe. A serpenyőt kiemeljük a sütőből, a zöldségeket kiszedjük. A serpenyőbe szórjuk a cukrot és a tűzhelyen világosbarna karamellt készítünk. Megszórjuk ½ tk sóval, a céklákat és a hagymát csinosan elrendezzük rajta, majd ráfektetjük a tésztát és az oldalán lenyomkodjuk. További 30 -35 perc alatt készre sütjük a sütőben. Ha elkészült várjunk 10 percet, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk át egy tálra.

A tálaláshoz a görög joghurtba keverjük bele a kecskesajtot és fűszerezzük sóval. A céklás tarte tatint tálaljuk salátával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -