Megjelent a Chili és Vanília blog szerzőjének szakácskönyve. Kötelező olvasmány és tökéletes karácsonyi ajándék ínyenceknek, haspókoknak, gasztrománoknak és azoknak, akik szeretik a szépet és a jót.


Mautner Zsófia szakácskönyvének már a borítója is sokat ígér. Nem a szerző mosolyog róla vissza ránk, mint a szakácskönyvek 99%-áról, hanem lenyűgöző fűszerkollekciója. Egy ország gasztronómiáját jelentősen meghatározzák, különlegessé, és azonnal felismerhetővé teszik jellegzetes fűszerei, nem csoda hát, hogy a több nemzet konyhájába bekukucskáló és onnan inspirációt merítő Zsófi számára is ennyire fontosak. Mint beköszöntőjében írja „Két legfontosabb ihletadóm az alapanyag és az utazásaim. … A világot konyhaablakon keresztül figyelem, így ugyanis mindig sokkal könnyebben be lehet fogadni egy-egy nép vagy ember kultúráját, mint másképp.”
Tovább a cikkhez a Díványra

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkVaj, mogyoró, sütőtök
Következő cikkGyömbérszörp
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.