Sokat gondolkodtam, hogy mit írjak ide le. Először magammal kelett megküzdenem, hogy elhiggyem, igenis fogok találni ciki dolgokat természetes élőkörnyeztemben, a konyhában. Nem kellett sokat keresgélni, megtaláltam a bűnüsöket, így most lelkem legmélyebb bugyrait feltárva állok itt előttetek csupaszon, megszégyenülve.
Szerencse, hogy nem vagyok egyedül és kedves ismerősökkel találkozom majd a kulináris purgatóriumban.

1. Húsleveskocka – kizárólag Maggi típusú. Nem vetemedtem még arra, hogy házi készítésű alaplé tartalékokat halmozzak fel kockánként vagy fél literenként lefagyasztva, így marad a boltban vásárolt méregdrága alaplé vagy a kocka. Különleges alkalmak kivételével győz a kocka. Szórom a hamut, tépdesem ruháimat, stb. (Párolt rizs ízesítéséhez Vegetát is szoktam használni.)

2. Zacskós por-parmezán. Szégyen parmezánnak nevezni. Mindig van itthon az igaziból is, de szoktam venni ebből a fűrászporszerűségből, tejszínes szószok sűrítéséhez használom.

3. Chef balzsamecet. Ezt egyszer megvettem azzal a felkiáltással, hogy ha igazi modenaira nem áldozok, akkor teljesen mindegy, hogy mit használok. Na, ez egy nagy tévedés volt. Egyetlen menekülési utat látok, balzsamkrémet főzök majd belőle, másra nem nagyon tudom használni, funkcióját egyáltalán nem képes betölteni.

4. A legcikibb: képes vagyok dolgokat hetekig rohasztani a hűtőszekrényben. Ezt nagyon utálom. Szinte mindig találok valahol hátul megbújva egy félig teli tejfölöspoharat, ami már éppen saját útjára indul kis zöld lábain, vagy egy kis műanyagedényt gondosan lezárva, benne egy adag maradék jázminrizzsel… Ezt nem is részletezem tovább.

Találtam még egy tubus majonézt is, de ezt azért nem nagyon említem, mert csakis valami véletlen folytán kerülhetett a hűtőbe, nem is emlékszem mihez kellhetett. Nagyon ritkán készítek majonézes bármit.

Ennyi lenne. Zsófi, köszi a kíváncsiskodást! Nagy kövektől szabadítottatok meg, kösz a kérdést feltevőnek is. Ugyan már elég régen indult a Kördés®, mégis továbbgurítanám, hátha… Fakanál?

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkAmikor eszembe jut, hogy felnőttem
Következő cikkSzakácskönyvajánló
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

3 HOZZÁSZÓLÁS