Citromos mákos

Egy kölcsönkapott magazint lapozgatva (delicious, April, 2008) találtam ezt a receptet, ami szinte egy az egyben megegyezik egy korábbival, amit nagyon szerettem és gyakran készítettem, de valahogy mostanában kiesett a fejemből. Ez annyival jobb, hogy van benne egy kis joghurt, amitől könnyebb lesz és a savanykás íz is egy kicsit hangsúlyosabb. Annyival egészítettem ki a magazinban leírtakat, hogy a masszához is adtam egy kis citromlevet, hogy kerek legyen a történet. Délutáni teához, uzsonnaként vagy reggelire hideg tejjel is nagyon kellemes.

Citromos, mákos teasütemény


Recept (8 személyre)

17,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
17, 5 dkg cukor
3 kisebb citrom reszelt héja
1 ek frissen facsart citromlé
3 tojás
25 dkg liszt
1 csom. sütőpor
5 dkg egész mák
4 púpozott ek joghurt

12,5 dkg (1 dob.) Philadelphia krémsajt
1 púpozott ek porcukor
2 tk frissen facsart citromlé
1 púpozott ek joghurt

A sütőt 150 fokra előmelegítem, egy téglalap alakú sütőformát kivajazok és sütőpapírral kibélelek. A vajat robotgépben kissé habosítom, majd hozzáadom a cukrot és krémesre keverem. A tojásokat egyenként hozzáadom, ezután hozzákeverem a mákot, a reszelt citromhéjat, a frissen facsart citromlevet és a joghurtot. Formába töltöm és 1 óra alatt készre sütöm. 10 percig a formában hagyom, utána kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat alaposan kikeverem és a kihűlt sütemény tetejére kenem.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -