Csirkés enchilada

Hozzávalók 4-6 személyre:

A paradicsomszószhoz
3 gerezd fokhagyma, aprítva
1 evőkanál olaj
2 dl paradicsomszósz
20 dkg darabolt paradicsom konzerv
1 dl húsleves vagy víz
2 teáskanál római kömény
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál csiliszósz
só és frissen őrölt bors

A töltelékhez:
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
2 újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál római kömény
1 dl húsleves vagy víz
30 dkg maradék sült csirke vagy grillcsirke
1 csokor koriander vagy petrezselyem aprítva
só és frissen őrölt bors

Az összeállításhoz:
6 db teljes-kiőrlésű tortilla
40 dkg cheddar vagy gouda, reszelve

Elkészítés:
1. A paradicsomszószhoz a fokhagymákat kicsit megfuttatjuk az olajon egy lábosban. Majd hozzákeverjük a paradicsomokat, fűszerezzük és közepes lángon jól összefőzzük 15-20 perc alatt felére besűrítjük.

2. A töltelékhez az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben. A hagymát és az újhagymákat vékonyan felkarikázzuk és a serpenyőbe szórjuk. A fokhagymát finomra aprítjuk és hozzákeverjük a hagymákhoz. Sóval, oregánóval és rómaiköménnyel fűszerezzük. Ha már kicsit megpirult felöntjük a húslevessel és puhára főzzük. Ha már puha hozzáadjuk a maradék 20 dkg paradicsomkonzervet és sűrűre főzzük. Ekkor belekeverjük a falatnyi darabokra tépett sült csirkehúst. Ha kell adjunk még hozzá húslevest, hogy szaftos legyen.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kis kerámiatepsi aljára kanalazunk a paradicsomszószból. Egy tortillát magunk elé terítünk. A közepére halmozzuk a szaftos csirkéből, megszórjuk reszelt sajttal. A tortilla két szélét ráhajtjuk majd szorosan feltekerjük és a paradicsomszósszal kikent tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, hogy ne tudjon szétnyílni. Ugyanígy készítünk még 5 tekercset és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben őket. Beborítjuk a maradék paradicsomszósszal és megszórjuk a reszelt sajttal is. 25 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -