Mondtam már talán, hogy nem vagyok egy nagy puding fogyasztó. Azt hiszem ez családi kultúra kérdése – van, ahol a puding része a mindennapoknak és van, ahol inkább sütnek. Nálunk ez utóbbi volt jellemző, így gyerekként se értettem, ha vendégségben pudingot kaptunk, hogy azért hogy lehet lelkesedni. És aztán készítettem pudingot néhány egyszerű hozzávaóból, ami minden háztartásban megtalálható. Semmi Aranka, más por és főképp nem poharas, hanem házi puding. És persze, hogy más.

Tejcsokoládé puding

puding_1.jpg

Egyetlen feladat van ezzel a pudinggal kapcsolatban: vegyétek meg hozzá a legfinomabb tejcsokoládét, amit csak ismertek vagy megengedhettek magatoknak. Higgyétek el, megéri!

Recept (6 adaghoz)

2 ek nádcukor
2 ek keményítő
2 ek cukrozatlan kakaópor
3,5 dl tej
1,5 dl tejszín
20 dkg tejcsokoládé
1 csipet só

1,5 dl habtejszín
2 ek cukor
1/2 vaníliarúd

A hozzávalókat a csoki kivételével egy közepes lábosban összekeverem és közepes lángon, sűrűn kevergetve felforralom. Forrás után 1 percig kevergetem, amikor puding sűrűségű (de nem remegős, kemény) lehúzom a gázról és hozzákeverem a kis darabokra tört csokoládét. Tálkákba öntöm, mindegyik tetejére fóliát teszek, hogy ne bőrösödjön – fontos, hogy a fólia, esetleg vajazott fólia vagy nedves sütőpapír, közvetlenül a pudingra kerüljön! Hűtőben 1-1 1/2 óra alatt fogyasztható hőmérsékletűre hűl.

A tetejére hideg habteszínt lágy habbá verek, hozzáadok 3 ek cukrot és 1/2 vaníliarúd kikapart magját. Kemény habbá verem és a kihűlt puding tetejére kanalazom.

puding 2_1.jpg

Karamell puding recept itt.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

1 HOZZÁSZÓLÁS