Csokis pite (szinte) sütés nélkül

Íme egy csokis pite, amit bárki el tud készíteni. Csak a tésztáját kell sütni, a lágy, sűrű csokikrémet pedig csak beletölteni és az egészet jól lehűteni. Az eredmény ennél sokkal több: ropogós tészta, jéghideg csokikrém - akár egy kis Baileys-zel megbolondítva - és maga a szeretet. Ha meglepnél vele valakit, biztos lehetsz benne, hogy tudni fogja: szereted, hiszen te magad készítettél neki valami nagyon finomat. Boldog Valentin napot mindenkinek!

Hozzávalók 24 cm-es formához:

A tésztához:
20 dkg vaj
15 dkg nádcukor
4 tojássárgája
45 dkg liszt
3-4 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:
3 dl habtejszín
2 evőkanál nádcukor
30 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
8 dkg puha vaj
1/2 dl Baileys

Elkészítés:

A tésztához a vajat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, beledolgozzuk és a lisztet és ruganyos tésztává gyúrjuk. Ha kell, egy kevés vizet adunk hozzá, kanalanként. Korongot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és lehűtjük.

A lehűlt tésztát kinyújtjuk, piteformába simítjuk, és 180 fokos sütőben először nehezékkel sütjük 15 percig – ehhez sütőpapírt teszünk a tésztára, ezt megtöltjük lencsével és így tesszük a sütőbe, hogy a tészta ne emelkedjen fel. Majd levesszük a papírt és a nehezéket és további 25 perc alatt készre sütjük a tésztát. Ropogós kérget kapunk, amit hagyunk teljesen kihűlni, majd megtöltjük a töltelékkel.

A töltelékhez a csokoládét apróra vágjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a puha vajat és a Baileyst. A tejszínt forráspontig hevítjük egy kis lábasban, majd a csokoládéra öntjük és addig kevergetjük a masszát, amíg a vaj és a csokoládé teljesen felolvadnak. Langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztakéregbe töltjük. 4-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy a töltelék megdermedjen és szeletelhető legyen.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -