Cukkinitócsni

A tócsni avagy a lapcsánka szezonális változata, friss cukkinivel. Akár teljesen el is hagyhatjuk belőle a burgonyát, keverhetünk hozzá kevés reszelt sajtot, vagy tovább bolondíthatjuk reszelt sárgarépával is.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 db cukkini
1 db burgonya
, bors
1 gerezd fokhagyma
2 tojás

3 evőknaál liszt
1 dl olaj
2 dl tejföl a tálaláshoz

A cukkinit és a burgonyát lereszeljük, sózzuk-borsozzuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezután egy tiszta konyharuha közepére tesszük a zöldségeket, összefogjuk a négy sarkát és kicsavarjuk belőle a nedvességet, majd egy tálba tesszük.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, beleütjük a tojásokat, és alaposan összekeverjük. Ezután annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy jól formázható masszává álljon össze.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat,  evőkanállal belekenünk egy adagot cukkinis masszából. 2-3 percig sütjük az egyik oldalát, után óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -