Egészséges reggeli joghurt és elegáns fagylaltdesszert kalácsmorzsával

Íme, egy újabb bizonyíték, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgokból születnek az igazi csodák. Reggeli joghurt mindenféle extrákkal 5 perc alatt és szemkápráztató fagylaltdesszert a vasárnapi ebéd után, szintén pár perc alatt - mindez sok gyümölccsel és édes-fűszeres morzsával. Imádnivaló!

Hozzávalók:

A kalácsmorzsához:

1 ek. vaj

100 g kalácsmorzsa

1-2 összetört kardamom mag

1 vaníliarúd kikapart belseje

1 mk. őrölt fahéj

1 kezeletlen citrom reszelt héja

1 mk. őrölt szegfűszeg

1 ek. barnacukor

A fagylaltdesszerthez:

személyenként egy-egy gombóc a kedvenc fagylaltunkból (vasárnapi ebéd után csalhatunk, lehet jó minőségű bolti is)

édes morzsa

friss gyümölcsök

díszítésnek szép zöldfűszer- vagy viráglevelek

A gyümölcsös-morzsás joghurthoz:

személyenként 100 ml natúr joghurt

2-3 evőkanál friss gyümölcspüré (szezonális kedvencünkből, botmixerrel pürésítve)

 

 

A fagylaltdesszert elkészítése:

Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, aranybarnára pirítjuk rajta a kalácsmorzsát.

Félrehúzzuk, hagyjuk kissé kihűlni, majd ízesítjük a kardamommal, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel. Hozzáreszeljük a citromhéjat és cukorral ízesítjük, de ezt akár el is hagyhatjuk. Azonnal felhasználjuk.

Figyeljünk rá, hogy a fagylalt nagyon hideg legyen. Készítsük egy mélyebb tálba a kihűlt kalácsmorzsát.

Formázzunk gombócot a fagylaltból és óvatosan görgessük meg a morzsában. Ezután szedjük tálra vagy kehelybe (a dekorációt előre készítsük el, mert gyorsan olvad a fagyi), és már nyomjuk is az ínyenc vendégek kezébe. Imádni fogják.

A reggeli joghurt elkészítése:

A kiválasztott gyümölcsökből mézzel pürét készítünk, és a pohár aljára rétegezzük.

Ezután jöhet a joghurtos réteg, amit ízlés szerint szintén édesíthetünk – mi a natúr változatnál maradtunk.

Végül bőségesen kanalazunk rá az édes morzsából, és azonnal fogyasztjuk!

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -