Jaj, annyi minden történik, teljesen eltűntem… nehezen is szedem össze a gondolataimat, előre is elnézést kérek. Az elmúlt két hétben egy kicsit (nagyon) megint a munkhelyem rabja lettem, a hűtő üres, a tűzhelyet be sem kapcsoltam már nem is emlékszem mióta és a fejemben sem kergetik egymást a receptek, hanem sok minden más. Ez ma különösen így van, mert hajnalban nagynéni lettem 🙂 Juppijé, éljen!
Húgom, sógorom és a picinyke leányka tiszeletére tartottunk egy pezsős reggelit, amire az alábbi epres omlettet készítettem félálomban, gyorsan. Mindenkinek ajánlom ünnepre vagy csak úgy, az eperszezon üdvözletére.

Epres omlett


Recept (4 személyre)
A recept anyukám egyik klasszikusa

25 dkg eper
4 tojás
2 ek liszt
5 dkg margarin
1 ek porcukor

A fehérjét egy csipet sóval fényes habbá verem (nem kell, hogy nagyon kemény legyen). A sárgákat a porcukorral fehérre keverem, hozzáadom az olvasztott margarint és az átszitált lisztet. A kettőt lazán összeforgatom.
Kevés margarinon 4 omlettet sütök úgy, hogy az omlettek alja aranybarna legyen, a teteje pedig egy kicsit folyós maradjon. Rászórom az eper 1/4-ét omlettenként, pici porcukorral meghintem. A serpenyőben kettéhajtom,, egy kis ideig még sütöm, melegen tálalom.


Most, hogy belegondolok, lehetett volna ez a témám a jövő héten esedékes 4. VKF-re is…

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkHúsvéti Kördés®
Következő cikkBagel reggelire – 4. VKF!
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hogy őszinte legyek első hangzásra furának tűnt az eper és omlett párosítása, de aztán elmélyültem a dologban és látom, hogy ez palacsintaszerű. Nyam-nyam, így már mindjárt más!Az unokahúghoz gratulálok, szerintem imádni fog hozzád járni torkoskodni!
    Marmalade

  2. szia kismancs, igen elárulom: egy post, amit idestova 2 hete írok… hamarosan megjelenik, teaserként csak annyit, hogy egy blogging by mail esemény eredménye 🙂
    tinta: nem tudom, még nem találtam ki, hogy mi készüljön szombatra… kicsit szétcsúsztam, de folyamatban van az összeszedés. az omlettet pedig nagyon fogjátok szeretni (remélem) eddig mindenkinél sláger volt, aki kóstolta