Erdeigomba-ragu zöldbabbal és tarhonyával
Péter AnnaEgyik őszi kedvencünk az erdeigomba, raguként meg tökéletes ebéd vagy vacsora választás! A zöldbabtól színes lesz, a kávé felpezsdít, a tarhonya meg jóllakat. Le a kalappal!
Hozzávalók 4 adaghoz:
½ kg vegyes erdei gomba
½ kg zöldbab
½ dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. frissen lefőzött presszókávé
1 kis csokor tárkony
20 dkg tarhonya
só
Elkészítés:
A gombákat és a zöldbabot is megtisztítjuk, utóbbit 3 centis darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk az olajat, és végig magas lángon dolgozva, összepirítjuk a zöldségeket, a gombákat és a babot, majd fűszerezzük. Elkeverjük a finomra vágott tárkonnyal és meglocsoljuk a kávéval és sózzuk.
A tarhonyát egy száraz serpenyőben rázogatva aranybarnára pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük. A zöldbabos gombával és tárkonnyal ízesítve tálaljuk.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.