Erdeigomba-ragu zöldbabbal és tarhonyával

Egyik őszi kedvencünk az erdeigomba, raguként meg tökéletes ebéd vagy vacsora választás! A zöldbabtól színes lesz, a kávé felpezsdít, a tarhonya meg jóllakat. Le a kalappal!

Hozzávalók 4 adaghoz:

½ kg vegyes erdei gomba

½ kg zöldbab

½ dl hidegen sajtolt napraforgóolaj

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma  

2 ek. frissen lefőzött presszókávé  

1 kis csokor tárkony 

20 dkg tarhonya

Elkészítés:

A gombákat és a zöldbabot is megtisztítjuk, utóbbit 3 centis darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk az olajat, és végig magas lángon dolgozva, összepirítjuk a zöldségeket, a gombákat és a babot, majd fűszerezzük. Elkeverjük a finomra vágott tárkonnyal és meglocsoljuk a kávéval és sózzuk.

A tarhonyát egy száraz serpenyőben rázogatva aranybarnára pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük. A zöldbabos gombával és tárkonnyal ízesítve tálaljuk.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -