Espresso tonic gyömbérrel és lime-mal

Az espresso tonic az egyik kedvenc nyári frissítőm, a kávé, a tonik íze és a szénsav pont az a kombináció, amire egy fülledt nyári napon szükségem van, hogy felfrissüljek. Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy a lime-mal és egy kis gyömbérrel ízesítettem az italomat, így olyan, mint egy alkoholmentes koktél. Kipróbálod?

Hozzávalók:

A gyömbér sziruphoz (kb. ½ l):
½ l víz
40 dkg cukor
1 hüvelyknyi gyömbér

Az italhoz (egy adaghoz):
5 nagy jégkocka
1,5 dl tonik
2-3 evőkanál gyömbér szirup
2 szelet pirított lime
1 adag espresso Nespresso Freddo Delicato kávéból főzve

Elkészítés:

A sziruphoz a hozzávalókat összefőzzük – addig forraljuk, amíg a cukor teljesen felolvad, majd beletesszük a gyömbér szeleteket és hagyjuk kihűlni. Attól függően, hogy mennyire intenzív szirupot szeretnénk, 1-12 órát hagyjuk ázni a gyömbért, majd a szirupot leszűrjük és légmentesen záródó üvegbe tesszük és felhasználásig a hűtőben tároljuk.

A lime-ot közvetlenül az ital készítése előtt felszeleteljük és a szeleteket száraz serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk.

Az italhoz egy poharat megtöltünk nagy jégkockával, ráöntjük a tonikot és a gyömbér szirupot, majd a kávét közvetlenül a jégkockára főzzük. Pirított lime szeletekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -