Hőségriadó van, sokat kell inni. Vicces, hogy én meg pont most éledek fel, a nagy melegben, de higgyétek el, ez csak a blogra igaz, én pihegek! Jegestea szürcsölgetés közben arra gondoltam, hogy ezt meg kell osszam veletek: marokkói mentatea jegesen. Én ezt fogom inni egész hétvégén, javaslom tegyétek ti is ezt, vagy legalább valami ehhez hasonlót.

Jeges marokkói mentatea

A marokkói mentatea forrón is az egyik legjobb találmány, ami tea téren létezik, már ha lehet egyáltalán ilyesmit ki lehet jelenteni (nem). Édes, mentás, majdnem hogy szirupos, gyönyörű, színes, kicsi poharakba, díszített karcsúcsőrű kancsóból töltve – ki van találva nagyon, na. Nyári, jeges változata szerintem kissé kevésbé édesen üdítő. Menta nő ilyenkor bőven, tökéletes júliusi ital.

Recept

1 l víz
2 ek zöld teafű
1 csapot ek barnacukor
3 nagy marék mentalevél

A zöldteához a vizet 65-76 fokosra forralom. Leforrázom vele a tealeveleket és hagyom 5-7 percig ázni, lefedve. Kiveszem a tealeveleket és a teába teszem a cukrot, elkeverem, végül 2 marék mentalevelet is beleteszek és újra lefedem. Hagyom 10-15 percig ázni, kiszedem a mentát és lehűtöm a teát. Poharakba jégkockát és mentaleveleket teszek, erre öntöm a hideg mentateát.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSzezámfagyi tahinivel
Következő cikkAz idei legjobb hideg leves: áfonya
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

5 HOZZÁSZÓLÁS