Fish taco – a benned élő szörfösnek

Hozzávalók 4 személynek

A halhoz:

20 dkg lazac filé

2 ek liszt

1 tk só

1/2 tk füstölt paprika

2 ek étolaj

A salátához:

10 dkg lila és fehér káposzta és sárgarépa vegyesen

2 ek krémes görög joghurt

1/2 lime frissen facsart leve

1/2 tk só

1/4 tk frissen őrölt bors

A tacohoz:

4 tortilla lap

1 avokádó

1-2 lime

1 csokor koriander

A lisztet összekeverjük a sóval és a füstölt paprikával, ízlés szerint egy kevés frissen őrölt borssal. A hal filét (ez lehet lazac, vagy más olcsóbb, fehér húsú hal is) 2×2 cm-es darabokra vágjuk és a lisztes keverkbe forgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A haldarabokról lerázzuk a felesleges lisztet és forró olajban 2-3 perc alatt kisütjük, közben többször átforgatjuk.

A káposztákat és a sárgarépát finomra vágjuk, összekeverjük. A joghurtot kikeverjük a lime levével, sóval és borssal ízesítjük és összeforgatjuk a zöldségekkel. A taco összeállításához vékony szeletekre vágott avokádót teszünk egy kissé megpirított torilla lapra, erre 1 evőkanálnyi káposztasalátát, 4-5 darab lazacot és jó sok friss koriandert. Lime-ot facsarunk a tetejére és kész is van!

Jól illik hozzá a barack salsa. Ha pedig húsos tacóra vágysz inkább, ezt sem szabad kihagyni: pulled pork taco.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -