Fish taco – a benned élő szörfösnek
Havas DóraHozzávalók 4 személynek
A halhoz:
20 dkg lazac filé
2 ek liszt
1 tk só
1/2 tk füstölt paprika
2 ek étolaj
A salátához:
10 dkg lila és fehér káposzta és sárgarépa vegyesen
2 ek krémes görög joghurt
1/2 lime frissen facsart leve
1/2 tk só
1/4 tk frissen őrölt bors
A tacohoz:
4 tortilla lap
1 avokádó
1-2 lime
1 csokor koriander
A lisztet összekeverjük a sóval és a füstölt paprikával, ízlés szerint egy kevés frissen őrölt borssal. A hal filét (ez lehet lazac, vagy más olcsóbb, fehér húsú hal is) 2×2 cm-es darabokra vágjuk és a lisztes keverkbe forgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A haldarabokról lerázzuk a felesleges lisztet és forró olajban 2-3 perc alatt kisütjük, közben többször átforgatjuk.
A káposztákat és a sárgarépát finomra vágjuk, összekeverjük. A joghurtot kikeverjük a lime levével, sóval és borssal ízesítjük és összeforgatjuk a zöldségekkel. A taco összeállításához vékony szeletekre vágott avokádót teszünk egy kissé megpirított torilla lapra, erre 1 evőkanálnyi káposztasalátát, 4-5 darab lazacot és jó sok friss koriandert. Lime-ot facsarunk a tetejére és kész is van!
Jól illik hozzá a barack salsa. Ha pedig húsos tacóra vágysz inkább, ezt sem szabad kihagyni: pulled pork taco.