Fodros kel, gesztenyés karfiolkrémlevessel

Hozzávalók:

1 nagyobb karfiol

1 l zöldség alaplé vagy víz

3 dl kókusztej

4 marék zsenge fodros kel levél

1 teáskanál kókuszzsír

20 dkg hámozott, főtt, apróra tört gesztenye

A tisztított és rózsáira szedett karfiolt a zöldség alaplé vagy víz, só és kókusztej keverékében alacsony hőmérsékleten teljesen puhára főzzük, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Átszűrjük, újraforraljuk, ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk. Serpenyőben először a kókuszzsíron átforgatjuk a fodros kel leveleket, majd az apróra tört gesztenyét. A forró karfiolkrémre halmozzuk a sült kel leveleket és megszórjuk a gesztenyemorzsával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -