Forró csoki karamellizált pillecukorral
Lila FügeHideg, őszi napokon a legjobb érzés bekuckózni szeretteinkkel, forró csokit kortyolgatva. Most sem hagytunk cserben titeket, barna cukorból készült, karamellizált pillecukrot varázsoltunk mellé. Étcsokit használtunk a forró csokihoz, így nyugodtan élvezhetitek az együtt töltött, édes kikapcsolódást.
Hozzávalók 2 adaghoz:
20 dkg étcsokoládé
4 dl tej
4 dl habtejszín
csili ízlés szerint
1 nagy csipet só
3 teáskanál barnacukor
8 db pillecukor
Elkészítés:
A csokoládét egy nagy, hőálló tálba vagy kacsóba törjük. A tejet a tejszínnel, chilivel, egy nagy csipet sóval és a cukorral együtt addig melegítjük, amíg gőzölögni nem kezd, majd amikor elkezd forrni, elzárjuk alatt a lángot. A forró főzetet a csokira szűrjük, hogy a chili ne kerüljön bele, majd addig kavargatjuk, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.
A pillecukrokat egy bambusznyársra húzzuk, majd szakácsfáklyával minden oldalát körbepirítjuk és a forró csokival tálaljuk.
Tipp: Ha gáztűzhelyünk van, akkor óvatosan ott is körbepiríthatjuk a pillecukrokat.