Ez az én második kissrácom nagyon falánk fajta. Nem győzök lépést tartani vele a folyadékbevitel terén, legtöbbször tényleg úgy érzem, hogy már nem bírok egy korttyal se többet inni. Húgom okos tanácsára mostanában azzal foglalom el magam, hogy a lehető legtöbb ételt átalakítom folyékony halmazállapotúvá. A két fő szempont, hogy tartalmas legyen, mert energia is kell, és folyékony. Este és délben főzelékekkel és levesekkel könnyen megy a mutatvány, de reggelire is megvan már a jolly joker. Persze, hogy smoothie. De nem akármilyen.

Csokis fügés smoothie

fuge smoothie.jpg

Néhány hónapja heti 2-3 alkalommal azzal kezdem a reggelt, hogy 3 púpos evőkanál zabpelyhet beáztatok annyi tejbe, ami 1-2-centire ellepi. Ezt így hagyom, amig lemegy a reggeli rutin és mindenki elhagyja a házat, akinek mennie kell. És akkor elkészítem a folyékony reggelimet. Az a jó, ha a zabpehely jól szétázik a tejben, akár előző este is be lehetne áztatni, de én ezt mindig elfelejtem. Az egészet beleöntöm a turmixgépbe úgy ahogy van, teszek mellé joghurtot, valami gyümölcsöt és attól függően, hogy a gyümölcs mennyire lédús, gyümölcslevet vagy tejet. Ha kell, egy kis mézzel édesítem és megvan a reggeli energi és folyadékbevitel. Ma már egy őszi verzió készült.

Recept (2 nagyobb adag)

4 érett füge
3 ek zabpehely
2 dl csokis tej (2 dl tej 2 ek cukrozatlan kakóporral felfőzve, lehűtve)
2 nagy ek natúr joghurt
1 púpozott tk sűrű méz (nálam bio aranyvessző)

A zebpelyhet beáztatom annyi csokis tejbe, ami bőven ellepi és állni hagyom legalább egy órát. Turmixgépbe öntöm a maradék csokis tejjel és az összes többi hozzávalóval. Krémesre turmixolom, ha kell kevés tejjel higítom.

fuge smoothie 2.jpg

Ha szeretnétek jegyeket nyerni az Édes Napok csokoládé- és édességfesztiválra, játsszatok velem a Facebookon!

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen