Kitartok egy kicsit a jeges téma mellett, mikor ha nem most? Az az érdekessége számomra ennek a granitának, hogy görögdinnyéből készítettem, amiért egyáltalán nem rajongok. Sok víz és cukor, magok és ragacs jellemzi számomra a gyümölcsöt. Most mégis erre esett a választásom, mert azt képzeltem, hogy ha lefagyasztom és egy kicsit tompítok az édességén, akkor nekem is ízleni fog. Bejött a tipp – a jégkristályok megölik a ragacsosságot és még hűsítőbbé teszik az amúgy is szomjoltó gyümölcsöt.

Görögdinnye granita


Eredetileg a Díványra készítettem granitákat, így valójában ez most egy féligposzt. A teljes igazság az, hogy megmaradt ez a fotó, amit nagyon szeretek és nem bírom megállni, hogy ne tegyem fel. A Díványon található recepten annyit módosítottam időközben, hogy citrom helyett limelevet csepegtettem a dinnyéhez fagyasztás előtt. A lime kesernyés-savanyú íze még jobban ellensúlyozza a szirupos édességet, mint a citrom. Érdemes így is kipróbálni.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkJeges chai latte
Következő cikkErdőbényére mentem
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Amúgy lehet kapni (szerencsére egyre több kávézóban) a nem jégkásagépben készülő, frankó granitát, amibe vannak gyümölcsdarabok is. Naggyon finom. Univerciok Melone a neve, és a Pastaporta Kft. forgalmazza, de mivel nagyker, ezért náluk csak nagy tételben (min. 30 adag) lehet vásárolni. Bár az is könnyen elfogy, ha valaki igazán szereti 🙂
    ha valakit így is érdekel: http://www.pastaporta.hu