Görögdinnye jégkristályba zárva

Kitartok egy kicsit a jeges téma mellett, mikor ha nem most? Az az érdekessége számomra ennek a granitának, hogy görögdinnyéből készítettem, amiért egyáltalán nem rajongok. Sok víz és cukor, magok és ragacs jellemzi számomra a gyümölcsöt. Most mégis erre esett a választásom, mert azt képzeltem, hogy ha lefagyasztom és egy kicsit tompítok az édességén, akkor nekem is ízleni fog. Bejött a tipp – a jégkristályok megölik a ragacsosságot és még hűsítőbbé teszik az amúgy is szomjoltó gyümölcsöt.

Görögdinnye granita


Eredetileg a Díványra készítettem granitákat, így valójában ez most egy féligposzt. A teljes igazság az, hogy megmaradt ez a fotó, amit nagyon szeretek és nem bírom megállni, hogy ne tegyem fel. A Díványon található recepten annyit módosítottam időközben, hogy citrom helyett limelevet csepegtettem a dinnyéhez fagyasztás előtt. A lime kesernyés-savanyú íze még jobban ellensúlyozza a szirupos édességet, mint a citrom. Érdemes így is kipróbálni.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -