Grillezett velős csont és római saláta

A grillszezon számunkra még csak most kezdődik! Valójában a kora nyár és a kora ősz a legjobb grillezésre: amikor nincs 40 fok, amikor nem folyik mindenhol rajtunk a víz, és nem olvadunk le a forróságtól a sütő/tárcsa mellett.

Hozzávalók 4 személynek:
2 db velős csont (a csontot fűrészeltessük ketté a hentesnél)
2 fej római saláta
olívaolaj,
só, bors
csipetnyi római kömény
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma (+ a kenyérhez)
rozskenyér

Elkészítés:
Izzítsuk be a grillt! A velős csontot sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy csipetnyi római
köménnyel is. Öntsünk rá egy kis olívaolajat és jól dörzsöljük át.
Ötpercenként forgatva grillezzük fedővel 20 percig, amíg a velő szépen megpirul.

A salátához:

Tisztítsuk meg a rómaikat, a külső leveleket szedjük le, majd vágjuk ketté.
Egy fél citrom levéhez adjunk két rész olívaolajat, fűszerezzük, nyomjunk bele fokhagymát
és fél csokor apróra vágott petrezselymet. A salátákat ebbe áztassuk, majd mielőtt a
velős csont elkészülne, dobjuk a grillre 5 percre.

Pirítsunk hozzá kenyeret, erre kenjük a velőt de előtte dörzsöljük be fokhagymával!

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkBBQ vagy grill? – A barbecue története
Következő cikkVIDEÓ: Saláta sült brokkolival

Voltam visszahúzódó, nemcsajozós kamasz, voltam bébiszitter, voltam fél gyerek-fél felnőtt , naiv meg lelkes, rohantam fejjel a falnak, voltam ’számteches’, könyves, laktam albérletben az Alföld különböző pontjain, láttam közelről tehenet, sőt fogtam is, vágtam disznót (láb, kampó, kés), dolgoztam krumpli és paprikaföldön, ruhagyárban szalag mellett, fürdőben pénztárosként, mosogatóként és csárdában moslékosként. Voltam barista külföldön, főztem kávét hektószámra, “voltam harcos, voltam állat”… meg ‘marketinges’, kreatív ötlet-és szakember és építésztechnikus (még mindig az); mellette meg biciklista, hegy-és kutyamániás, borivó, még mindig gyermekien lelkes, és már ’harmincas’; Kos, teafőző, alföldi, “yuppie-féle” és parasztgyerek.
A családnak még mindig Sanyika, barátoknak Sanya, bemutatkozásnál pedig ‘lehódítózott’ Nagy Sándor.