Grillezett velős csont és római saláta

A grillszezon számunkra még csak most kezdődik! Valójában a kora nyár és a kora ősz a legjobb grillezésre: amikor nincs 40 fok, amikor nem folyik mindenhol rajtunk a víz, és nem olvadunk le a forróságtól a sütő/tárcsa mellett.

Hozzávalók 4 személynek:
2 db velős csont (a csontot fűrészeltessük ketté a hentesnél)
2 fej római saláta
olívaolaj,
só, bors
csipetnyi római kömény
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma (+ a kenyérhez)
rozskenyér

Elkészítés:
Izzítsuk be a grillt! A velős csontot sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy csipetnyi római
köménnyel is. Öntsünk rá egy kis olívaolajat és jól dörzsöljük át.
Ötpercenként forgatva grillezzük fedővel 20 percig, amíg a velő szépen megpirul.

A salátához:

Tisztítsuk meg a rómaikat, a külső leveleket szedjük le, majd vágjuk ketté.
Egy fél citrom levéhez adjunk két rész olívaolajat, fűszerezzük, nyomjunk bele fokhagymát
és fél csokor apróra vágott petrezselymet. A salátákat ebbe áztassuk, majd mielőtt a
velős csont elkészülne, dobjuk a grillre 5 percre.

Pirítsunk hozzá kenyeret, erre kenjük a velőt de előtte dörzsöljük be fokhagymával!

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -