Guacamole – mexikói avokádókrém

Hozzávalók (kb. 4 dl avokádókrémhez):

4 érett avokádó (fontos, hogy puha legyen)

1 gerezd fokhagyma

1/2 tk só

1 kis fej lilahagyma

1/2 érett paradicsom

kb. 1 lime frissen facsart leve

1 kis csokor koriander

A tálaláshoz:

tortilla chips

chili pehely/cayenne bors

Elkészítés:

Egy nagyobb mozsárban krémesre törjük a fokhagymát a sóval. Az avokádókat kettévágjuk, magjukat kiszedjük és a gyümölcs húsát kikanalazzuk. A mozsárba tesszük az avokádót és gyengéden összetörjük – ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti darabosan a guacamolét, de nem érdemes teljesen összetörni.

Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és 1 ek lime levet. A mozsárban összedolgozzuk és ízlés szerint adagolunk még hozzá sót és lime levet. A végén a durvára vágott koriandert is belekeverjük és tortilla chips-szel azonnal kínáljuk. Kis idő elteltével, oxigén hatására megbarnul és megváltozik az állaga, ezért frissen érdemes készíteni!

 

 

 

 

 

5/5 (2)

Kérjük, értékeljen