Guacamole – mexikói avokádókrém
Lila FügeHozzávalók (kb. 4 dl avokádókrémhez):
4 érett avokádó (fontos, hogy puha legyen)
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
1 kis fej lilahagyma
1/2 érett paradicsom
kb. 1 lime frissen facsart leve
1 kis csokor koriander
A tálaláshoz:
tortilla chips
chili pehely/cayenne bors
Elkészítés:
Egy nagyobb mozsárban krémesre törjük a fokhagymát a sóval. Az avokádókat kettévágjuk, magjukat kiszedjük és a gyümölcs húsát kikanalazzuk. A mozsárba tesszük az avokádót és gyengéden összetörjük – ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti darabosan a guacamolét, de nem érdemes teljesen összetörni.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és 1 ek lime levet. A mozsárban összedolgozzuk és ízlés szerint adagolunk még hozzá sót és lime levet. A végén a durvára vágott koriandert is belekeverjük és tortilla chips-szel azonnal kínáljuk. Kis idő elteltével, oxigén hatására megbarnul és megváltozik az állaga, ezért frissen érdemes készíteni!