Hideg Othello szőlő krémleves

Hozzávalók:

60 dkg othello szőlő

8 dkg nádcukor

1/2 közepes méretű, kezeletlen citrom

1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

3 dl tejföl

tálaláshoz:

8 dkg morzsolható, krémes kecskesajt

pár szem friss szőlő

Elkészítés:

A megmosott szőlőt leszemezzük és összeturmixoljuk. Lábasba öntjük, megszórjuk  a cukorral, hozzáadjuk a megmosott fél citromot, őrölt szegfűszeget és a szőlőturmix fele mennyiségének megfelelő vizet. Kb. 10 percig közepes hőmérsékleten főzzük. A levest átszűrjük, a citromot visszatéve kihűtjük (legjobb, ha pár órára, éjszakára a hűtőben hagyjuk). A tejfölt pár merőkanálnyi szőlőleves alappal simára keverjük és sűrű szűrön átcsorgatva a leveshez adjuk. Kóstoljuk meg és ízesítsük a szánk szerint. Tányéronként egy evőkanál elmorzsolt kecskesajttal és szőlőszemekkel dekoráljuk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkGondolatok a szőlő körül
Következő cikkRoséra sütött kacsamell szeletek, sült szőlővel, répákkal

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.