Hagyományosan a húsvéti reggeit és az azt követő egész napos csipegetéshez valókat az anyukám készíti. Már korán reggel átmegyünk hozzá, belépünk a házba és az illatok egyből előre vetítik az egész napot, amit szinte végig az asztal mellett töltünk. Az az igazság, hogy a reggeli kezdés miatt ezt az ünnepet szeretem talán a legjobban. Nincs feszültség az ajándékok miatt, hiszen csak a gyerekek kapnak és a tojásvadászatnál cukibb dolgot el se tudok képzelni. Persze ezzel csak azóta vagyok így, amióta gyerekeim vannak. Miután mindent összeszedtek a kertből, bemegyünk és nekik kezdődhet a játék, a felnőttek pedig visszaülnek az asztalhoz és másodszor is megreggelizünk.

husvet.jpg

Az asztalon a hagyományos dolgok várnak minket és ez így annyira idilli, hogy senkiben nem merül fel az igény a változtatásra: húsvéti sonka, zöldfűszeres sajtkrém, retek, újhagyma, tavaszi túrókrém és persze kalács. Anyukám tökéletes kalácsreceptjét egyszerűen képtelen vagyok magam is elkészíteni, ezért csak arra kérem mindig, hogy egyből kettőt süssön, hogy másnapra nekünk is legyen itthon. A reggeli után mézes- krémes, zserbó, barackos alagút, pogácsa és annak aki éhes, ebédre készül bableves a sonka levéből és aranygaluska, hogy nehogy édesség nélkül maradjunk. Mi inkább húsvét hétfő után böjtölünk, mert iegy heti élelemmel tömjük tele a hasunkat egy nap alatt.

husvet 2.jpg

Tavaly két étkezés között egy nagyot kirándultunk. Ennek nem volt semmi egészségkímélő célzata. Egészen más oka volt: tettem egy utolsó kísérletet arra, hogy Leót kicsalogassam a hasamból. Megmásztunk egy hegyet. Tempósan. Két reggeli után és egy babával a hasamban. Nagyon koncentráltam, de Leónak jobban ízlett a húsvéti sonka, esze ágában sem volt mozdulni. Így másnap reggel begurultam vele a kórházba és megszületett.

husvet 3.jpg

Kellemes húsvéti készülődést mindenkinek! Üljetek sokat az asztal körül! Holnap nutellás kalácsot sütök és a receptet azonnal felteszem. Ígérem.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen