A múlt héten új ismerettségre tettem szert. A közeli Match-ban találkoztunk össze, az érdeklődésemet azonnal felkeltette, szinte szerelem volt első látásra. Némi pénz felmutatásával elértem, hogy jöjjön haza velem, innentől kapcsolatunk óriási tempót vett, leginkább az “úgy szeretlek majd megeszlek” mottó szerint élünk. Szegényt már 3/4 részben megdézsmáltuk, ilyen az önző szerelem. Mielőtt újabb préda után kellene néznem, bemutatom őt: teljes neve Mitsukan – Citrus Seasoned Soy Sauce.

Nagyon kellemes citrusos ízesítésű szójaszószról van szó. Az elmúlt kb. 10 napban próbáltuk már sushival (hmmm, fincsi!), került salátaöntetbe (itt is megállta a helyét), sok zöldség, pirított magvak, és kevés husi társaságában bemutattuk a woknak (barátságot kötöttek), de nem utolsó sorban sütőpapírba csomagolva a sütőbe kísért néhány szelet csirkemellet, fokhagyma, gyömbér, lime-szeletek és újhagyma társaságában. Jó buli volt!

Citrusos csirke papírban sütve


Recept (3-4 személyre)

1 nagy csirkemell 4-6 szeletre vágva
6 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér vékony szeletekre vágva
1 lime vékony szeletekre vágva
6 ek Mitsukan citrusos szójaszósz
3 ek mandulaolaj
1 ek szezámolaj
kevés só
1 tk citrombors

Sütőpapírból 6 egyforma négyzetet vágok, elég nagyot ahhoz, hogy betudjam burkolni vele a húscsomagokat (lehet bajlódni a szív alakú papírral is, de szerintem felesleges. Részletes leírás erről itt.)
A csirkemell szeleteket megmosom, megtisztítom, sózom és megszórom citromborssal. Egy hússzeletet egy sütőpapír közepére helyezek, ráteszek 3-4 szeletke gyömbért és ugyanennyi fokhagymát, melléfektetek egy szál hosszában kettévágott újhagymát és az egészet befedem 2-3 szelet lime-mal. Meglocsolom 1 ek citrusos szójaszósszal, 1/2 ek mandulaolajjal és egy kevés szezámolajjal. Összecsomagolom, majd ugyanezt teszem a többi hússzelettel is. A tasakokat tepsire teszem, 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt puhára párolom.
Köretnek pirított magvakkal, egy kis lime-lével és citrusos szójaszósszal megbolondított üvegtésztát ettünk hozzá.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen