És még van, aki nem érti, amikor azt mondom, hogy a Lila Füge nagyon édességes blog! Megint édesség következik. Látszólag a kevésbé bűnbeesős fajtából, de ez csak az egyik jégkrém esetében igaz. Áfonyás és joghurtos jégkrémet készítettem, az áfonyás a múltkori leves lefagyasztva. A joghurtos is könnyűnek indult, de aztán nem bírtam magammal.

Áfonyás és vaníliás joghurtos jégkrém

Aki figyelmesen olvassa a blogot észreveheti, hogy mindkét jégkrém ötlete az áfonya leveshez vezethető vissza. Már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy azt a levest le kellene fagyasztani jégkrémmé, most meg is tettem. A vaníliás joghurt is ott indult, most pedig a legfinomabb jégkrém lett belőle, amit valaha készítettem. Nem az a kategória, amit büszkén adok a gyerekek kezébe, tudván, hogy csak gyümölcsöt nyalogatnak, de annyira jó, hogy ezt gyorsan megbocsájtom magamnak.
Recept
4 dl joghurt egy éjszakán át lecsepegtetve
5 dkg mascarpone (vagy tejföl)
1 tk vaníliakivonat
1/2 vaníliarúd kikapart magja
5 dkg cukrozott sűrített tej
1 nektarin
A joghurtot anyagpelenkával kibélelt szűrőbe teszem, a szűrőt tálba állítom és éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a joghurt lecsepegjen. Másnap a nektarin héját lehúzom, a gyümölcsöt kimagozom és villával összetöröm. A joghurtot összekeverem a többi hozzávalóval és a nektarinnal, villával habosra keverem, jégkrémformákba töltöm és legalább 4 órára a fagyasztóba teszem. Fogyasztás előtt a formákat 10 másodpercre forró vízbe mártom és kicsúsztatom a jégkrémeket.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkFérfias mogyorótorta
Következő cikkBúcsú a konyhától, G kinevet
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.