VIDEÓ: Joghurtos áfonyás sütemény

Egy gyors, hétköznapi sütemény, amit gép nélkül is össze lehet állítani 15 perc alatt. Ezek erények, de mit sem vesznek el a süti egyéb jó tulajdonságaiból: kevés hozzávalóból is izgalmasan telt ízű, gyümölcsös és ugyanolyan jól esik reggelire egy pohár tej mellé, mint uzsonnára.

 

Hozzávalók:

15 dkg görög joghurt

2 tojás

15 dkg liszt

7 dkg mandulaliszt

15 dkg barnacukor

1 citrom reszelt héja

1 ek. frissen facsart citromlé

1 ek. vaníliakivonat

15 dkg vaj

15 dkg áfonya

Elkészítés:

A joghurtot és a két tojást simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a mandulalisztet és a barnacukrot, majd összeforgatjuk a joghurtos keverékkel. Belereszeljük a citrom héját, hozzákeverünk egy evőkanálnyi citromlevet, és a vaníliakivonatot.
A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és kíméletesen addig melegítjük, amíg kissé megbarnul és mogyoró illata lesz. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a masszához keverjük. Végül az áfonyát is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Pálcikával megszúrjuk és, ha a tészta nem tapad, kivesszük a sütőből. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kiborítjuk és szeleteljük.
Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkCukkinis mákos réteskék
Következő cikkSulistart: agyturbó a konyhából
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kedves Dóra!
    Ebből a receptből nem maradt ki véletlenül a sütőpor? Ugyanis az elkészült sütemény nagyon lapos és középen sűrű olyan szalonnás lett.
    Szerintem sokkal magasabb és könyebb lett volna ha került volna bele sütőpor!