Kacsamell ázsiai ízekkel

Lila káposzta, sütőtök és libamell. Klasszikus párosítás, de természetesen lehet rajta csavarni egyet, hogy a szokásostól mégis eltérjen. A káposzta saláta lesz, a sütőtök pedig kókusztejes, a fűszerek pedig ázsiát idézik.

Hozzávalók:

A kacsamellhez:

2 egész kacsamell

2 tk só

1 tk frissen őrölt bors

2 tk frissen reszelt gyömbér

1 narancs frissen facsart leve és reszelt héja

3 ek szezámolaj

3 ek szójaszósz

A káposztasalátához:

25 dkg lila káposzta

2 ek szezámolaj

1 ek kínai szilvaszósz

3 ek rizsecet

1/2 tk só

2 ek szezámmag

1 marék aranymazsola

A sütőtökpüréhez:

30 dkg sütőtökpüré

1 dl kókusztejszín

1/2 tk só

Elkészítés:

A gyömbért, narancslevet és -héjat, a szójaszószt és a szezámolajat összekeverjük. A mell bőrös részét bevagdossuk ügyelve rá, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk és leöntjük a páccal. Legelább egy órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Sütée előtt lecsepegtetjük és szűrazra töröljük a húst.

Közepes lángon felhevítünk egy serpenyőt, bőrrel lefelé a serpenyőbe tesszük a melleket és 5-8 percig sütjük közepesen magas lángon. Ezután megfordítjuk a húst és a másik oldalán is 5 percig sütjük, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 15 percig sütjük, majd kivesszük és szeletelés előtt a húst legalább 10 percig pihentetjük, így szaftos marad.

Közben a lila káposztát vékonyan felszeleteljük és az öntethez összekeverjük a szezámolajat, a szilvaszósz, a rizsecetet és a sót. Az öntettel leöntjük a káposztát, összeforgatjuk és fogyasztás előtt legalább 10 percig hagyjuk állni, hogy a képoszta kicsit levet ereszen. Tálaláskor megszórjuk a száraz serpenyőben lepirított szezámmaggal és aranymazsolával.

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -