Kedvenc wokos
Havas Dóra
Szezámos kacsamell brokkolival
25 dkg kacsamell filé (bőr nélkül)
1 ek szezám olaj
1 ek növényi olaj
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
1/2 tk apróra vágott, szárított chili
1 ek thai halszósz
1 ek szójaszósz
1,2 dl víz
1 kis fej brokkoli
1 ek pirított szezámmag
A 2 olajat a wokban felforrósítom, beledobom a fokhagymát és kicsit előpirítom, amíg illatos lesz, de nem barnul meg. Hozzáadom az apró falatokra vágott, megtisztított kacsamellet és 2-3 percig pirítom. Hozzáadom a chilit, hal- és szójaszószt, és a vizet, majd az apróbb rózsáira szétszedett, megmosott brokkolit. Addig pirítom, amíg a kacsa majdnem teljesen átsül, de belül még puha marad, kb. 4-6 perc. A brokkoli úgy finom, ha kicsit roppan, de szép élénk a színe. Tálalás előtt megszórom a pirított szezámmaggal. Jázmin rizzsel kínálom.
A recept Judy Bastyra és Bcky Johnson Thai Food and Cooking c. könyvében található.