Ki kellett üríteni a hűtőszekrényt

A hosszú hétvégénk olyannyira hektikusra sikerült, hogy az őrült rohamban lezajló vasárnap reggeli indulás előtt csak szombaton este vettem észre a hűtőben bújkáló romlandó alapanyagokat. Sajnáltam volna őket a szemétbe száműzni és a lelkiismeretfurdalást is igyekeztem elkerülni, így mivel még nem vacsoráztunk, lett belőlük egy kis vegyes saláta. Eredeteileg nem szántam a blogra, de a vacsoratársak erős unszolására mégis kattant a gép és most, hogy újra gépközelbe kerültem, le is írom a lépéseket ehhez a gyors vacsinak is alkalmas, kicsit tartalmasabb salátához.

Madársaláta rizzsel és pirított gombával


A hűtőben talált maradékok, amelyek a salátában végezték: citromos basmati rizs, 1 csomag madársaláta, néhány szem koktélparadicsom, 1 lilahagyma, 6-7 nagyobb gomba. Fűszerek, egyebek: olíva olaj, citrombors, só, fokhagyma, citromlé, petrezselyem.

A rizzsel eredetileg mindössze annyi történt, hogy a sós főzőléhez 1 citrom (zöldséghámozóval lefejtett) héját hozzákevertem, így citromos aromát kapott főzés közben.

A gombát nagyobb szeletekre vágtam, olíva olajon a szintén durvára vágott lilahagymával megpirítottam. A végén sóztam és megszórtam citromborssal, még 1-2 percig pirítottam. A tűzről levéve hozzákevertem az apróra vágott petrezselymet és hagytam kihűlni.

Az öntethez összekevertem a citrom levét 3 ek olíva olajjal, 3 gerezd fokhagymával és 2 tk sóval.

A madársalátával összekevertem a hideg rizst, a pirított gombát + hagymát, néhány szem feldarabolt koktélparadicsomot és leöntöttem az öntettel, megszórtam még egy kis citromborssal és nagyon jót vacsoráztunk a maradékokból.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -