Nagyon kedvesen hárman (Macsfalatok, Fakanál, Chilii) is invitáltatok, hogy válaszoljak Kics Vú Kördésére, hogyan is mondhatnék nemet?

1. Hány szakácskönyvem van?
Nagyon büszkén mondhatom, hogy nincs ANNYIRA sok. A kolléganők vallomásait elnézve kifejezetten büszke lehetek magamra a szerény 34 darabommal. OK, van mellé Gourmet és Martha Stewart Living előfizetésem, ezek vajon hány könyvnek számítanak??? És van óriási, több mappányi elmentett, kinyomtatott, kézzel írt gyűjtésem, de ezek miatt nem kell aggódnom, nem kerültek pénzbe. Az az igazság, hogy a konyhai berendezésk inkább elcsábítanak, mint a könyvek. A könyveket általában (amazon lista 🙂 vagy férjecskémmel történt egyeztetés alapján másoktól) ajándékba kapom. Természetesen a legnagyobb örömömre.

2. Melyik a három legkedvesebb?
Ez könnyű, 2 fix hely van, a harmadik változik folyamatosan:
– Camellia Panjabi, 50 Great Curries of India
– Judy Bastyra és Becky Johnson Thai Food and Cooking
most éppen May B. Bsisu The Arab Table, de gyakran itt található a Nélkülözhetetlen Tésztakönyv is.
Van egy negyedik, ez nem szakácskönyv, de receptes, ezért lehet a ráadás:
– Innocent Smoothie Recipe Book3. Melyikek várnak beszerzésre?
Konkrét elképzelésem nincs, ami szembejön és levesz a lábamról (ilyen volt az Innocent). Ritkán fordul el
ő.

4. Milyen konyhai kütyük után vágyakozom?
Hát ez az. Itt vérzek én el. Egy tökéletesen felszerelt konyhát tudhatok a magaménak, de folyamatosan tervezgetem álmaim konyháját, csak a biztonság kedvéért. Több mindenből nem csak egy példánnyal rendelkezem. Álmaim netovábbja és egyben egy teljes kütyükészlet (eddig mindig sajnáltam rá a pénzt, de idén érzem, hogy muszáj lesz rászánnom magam) egy TELJES Kitchen Aid robotgép szett. Mindennel. Fagyigéppel. Húsdarálóval. Szégyenemre legyen mondva, most is van egy egész jó kis robotgépem a fagyigépen kívül mindennel, de látom a hibáit és vágyakozom a piros Kitchen Aid után. Emellett még egy rendes, profi mandolin kellene. Ezek után egy darabig biztos (?) csöndben lennék.

5. Kedvenc fűszereim?
Koriander (mag és friss levél), friss gyömbér, chili, frissen őrölt bors (ok). Nagyon szeretnék az ablakomba friss zöldfűszereket, de mindig rövid úton legyilkolom őket. Azért még próbálkozom…

6. Mit rendelek leggyakrabban étteremben?
Kecskesajtot és libamájat. Rákot, halat. Nem
vagyok nagy húsevő, ilyesmivel nem lehet engem elcsábítani, viszont szeretek többféle ételt rendelni, sokféle ízt megtapasztalni (férjemmel keresztbe kóstolunk mindig, kivéve, ha ő kaprosat rendel). Mindig rendelek desszertet és nagyon csalódott vagyok, ha nincs olyan édesség az étlapon, ami tetszene. E téren elég nehéz nekem megfelelni.

Későn kapcsolódtam be, nem tudom ki nem válaszolt még… Dibbuk? Rossa mela?

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkChorizo
Következő cikkVigyázz, kész, főzz! II. Titkos töltelékek
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Igen, ettől féltem. (:
    Akkor meg kell, hogy rendeljem, vagy benézek majd egy angol nyelvű könyvesboltba, point itt a deákon van is, bár nem hinném…
    tényleg nagyon jó az innocent úgy ahogy van, nagyon jófej arcok lehetnek.
    Megkérdezhetem milyen turmixgépben gondolkodsz, mert én is abban gondokodom?

  2. Brüsszelben vettem egy angol nyelvű könyvesboltban pár éve és szerintem nagyon klassz! Pont most készülök egy rendes turmixgépbe beruházni, hogy ha jön a tavasz készülhessenek a smoothie-k 🙂 Csak ajánlani tudom. Nem nagy ördöngősség ugyan a smoothie készítés, de nagyon jó stílusban írták (mint az Innocent úgy általában az) és az alapokat teljesen meg lehet belőle tanulni (arányok, stb.) és a kísérletezőkedv is megjön tőle. Eddig minden recept bevált, amit kipróbáltam.