Koktélok bodzával
Vogel DianaKét olyan, bodzaszörppel készített, egyszerű koktél következik, amely akár egy könnyű koranyári ebédet is kísérhet. A bodza vezető ízjegye a parfümös, üde virágosság, némi citrusos aláfestéssel. Egy könnyű proseccóval vagy zöld füves jegyekkel bíró fehérborral, friss fűszerzöldekkel és savanykás gyümölcsökkel kiegészítve hűsítő, mégis izgalmas, új ízhatásokat érhetünk el. További vodka vagy gin hozzáadásával pedig ráerősíthetünk az esti partira.
PROSECCOKOKTÉL
Hozzávalók 1 főre:
1 evőkanál bodzaszörp
1 dl jól behűtött prosecco
zöldcitrom-karikák
menta- és korianderlevelek
Elkészítés:
A bodzaszörpöt a proseccóhoz keverjük, hozzáadjuk a zöldcitrom-karikákat, végül a menta- és korianderleveleket.
SAUVIGNON BLANC KOKTÉL
Hozzávalók 1 főre:
1 evőkanál bodzaszörp
1,5 dl sauvignonblanc bor
1 zöldalma
½ citrom leve
jégkocka
bodzavirágszirmok
Elkészítés:
A bodzaszörpöt a lehűtött fehérborhoz keverjük. Egy zöldalmát vékony szeletekre vágunk, a magházát eltávolítjuk. A koktélospohárba tesszük az almaszeleteket, személyenként 1,5 dl koktélalappal felöntjük, jégkockát és citromlevet adunk hozzá, végül virágszirmokkal díszítjük.