Koktélok bodzával

Két olyan, bodzaszörppel készített, egyszerű koktél következik, amely akár egy könnyű koranyári ebédet is kísérhet. A bodza vezető ízjegye a parfümös, üde virágosság, némi citrusos aláfestéssel. Egy könnyű proseccóval vagy zöld füves jegyekkel bíró fehérborral, friss fűszerzöldekkel és savanykás gyümölcsökkel kiegészítve hűsítő, mégis izgalmas, új ízhatásokat érhetünk el. További vodka vagy gin hozzáadásával pedig ráerősíthetünk az esti partira.

PROSECCOKOKTÉL

Hozzávalók 1 főre:

1 evőkanál bodzaszörp

1 dl jól behűtött prosecco

zöldcitrom-karikák

menta- és korianderlevelek

Elkészítés:

A bodzaszörpöt a proseccóhoz keverjük, hozzáadjuk a zöldcitrom-karikákat, végül a menta- és korianderleveleket.

 

SAUVIGNON BLANC KOKTÉL

Hozzávalók 1 főre:

1 evőkanál bodzaszörp
1,5 dl sauvignonblanc bor
1 zöldalma
½ citrom leve
jégkocka
bodzavirágszirmok

Elkészítés:

A bodzaszörpöt a lehűtött fehérborhoz keverjük. Egy zöldalmát vékony szeletekre vágunk, a magházát eltávolítjuk. A koktélospohárba tesszük az almaszeleteket, személyenként 1,5 dl koktélalappal felöntjük, jégkockát és citromlevet adunk hozzá, végül virágszirmokkal díszítjük.

 

MÉG TÖBB KOKTÉL RECEPTET ITT TALÁLSZ!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -