Körték pitekosárban

Piték esetében a töltelék tészta arány mindig a töltelék felé billen, de azért vannak extrém esetek. Ki merjük mondani, hogy ezek az egyszemélyes piték az igazi győztesek ebben a versenyben: szinte csak gyümölcs egy vékony tésztakéregben.

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt
5 dkg cukor
1/2 tk só
20 dkg vaj1 kissé felvert tojás

6 körte

A tálaláshoz:

vanília fagyi

karamell öntet

Robotgépben elkeverjük a hideg vajat a liszttel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, összedolgozzuk, végül pedig a tojást is belekeverjük.Kidolgozzuk a tésztát, hogy összeálljon, de ne legyen ragacsos. Fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe.

A körtéket kettévágjuk, magházukat kanállal kivágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből és 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 6 részre osztjuk és a félbevágott körtéket bebugyoláljuk egy-egy tésztába: ásimítjuk és szorosan rányomkodjuk a tésztát a gyümölcsre.  Ezután a körtéket megszúrkáljuk és vágott oldalukkal lefelé sütőpapírral leterített tepsire tesszük. 185 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a tészta megpirul és a körték egy kis levet eresztenek. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd megfordítjuk a körtéket. Vanília fagyival és karamell öntettel kínáljuk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen