Langyos téli saláta, narancsos tahini öntettel

Édesre sült zöldségek, füstös ízű, ropogós sonka, omlós-édes körte és sötét színű rizsszemek. Ez csakis egy téli saláta lehet, amitől az várjuk, hogy könnyű legyen, de laktató, egészséges és szemrevaló. A tahinis, narancsos öntet tovább mélyíti az ízeket, így biztosak lehetünk benne, hogy kevesebbtől is jóllakunk, és ilyenkor ez is cél.

Hozzávalók:

6 evőkanál fekete rizs

1 kisebb (lila) karfiol

30 dkg kelbimbó

2 körte

10 dkg füstölt sonka

2 evőkanál főző olívaolaj

az öntethez:

1 kezeletlen narancs leve

2 evőkanál natúr tahini krém

1 doboz alacsony zsírtartalmú natúr joghurt

só, frissen őrölt bors

A leöblített fekete rizst puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük. A tisztított, negyedekre vagy felekre vágott kelbimbót, a rózsáira szedett karfiolt, a hámozott és magozott körteszeleteket átforgatjuk az olajjal és a csíkokra vágott füstölt sonkával elkeverve, sóval és 1 teáskanál barna cukorral meghintve 190 °C-ra melegített sütőben átsütjük, majd hozzákeverjük a fekete rizst és ha langyosra hűlt, az öntetet, melynek hozzávalóit egyszerűen keverjük homogén állagúvá. (Ha a narancslé nagyon savanyú, édesítsük kevés mézzel.)

A tahinit (szezámmagpaszta) házilag is elkészítheted, ehhez a receptet itt találod!

5/5 (1)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSüss egy sütit mindfulnessben!
Következő cikkAlmás tormamártás füstölt pisztránggal

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.

1 HOZZÁSZÓLÁS