Miért tökéletes választás a taco-party?

Mert így vendéglátóként nem kell a buli idejében sürgölődnöd: mindent előkészíthetsz, és ugyanúgy élvezheted a mókát, mint a többiek, hiszen majd mindenki szépen kiszolgálja magát. A taco nem más, finom falatok kavalkádja, amit mindenki magának állít össze. Esetleg neked is hozhat valaki egy Margaritát, ha már arra jár, nem igaz?

Mert nem tudsz vele hibázni. Az önkiszolgáló rendszerben működő büféasztal egy csoda. A tacoban éppen az a legjobb, hogy bárki kedvére összeállíthatja a saját kedvencét – mindenki talál a saját ízlésének megfelelő toppingot és egyszerűen kihagyja azt, amit nem szeret. Az előkészületek során törekedj arra, hogy változatos ízeket válogass össze. Ezek az egészen egyszerű salsáktól a gondosan omlósra sütött húsokig terjednek.

Mert az előkészületek során szabadon garázdálkodhat a benned tomboló kreatív séf. Akár otthonosan mozogsz a mexikói konyha világában, akár nem, nem árt, ha van egy listád arról, hogy mire lesz szükséged, hogy az alap kellékeket az elképzeléseid szerint tudd alakítani. Íme egy lista:

  • Tortilla lap: ez minden taco alapja, az eszköz, amivel a falatokat a szádba szállítod. Nem mindegy, hogy milyet választasz: a kukorica taco kemény, törik, kevésbé alkalmas egy kötetlen nyári bulira, inkább a lisztes, puha tortillát válaszd!
  • Salsa, azaz szósz: ebből sose elég. Paradicsomos salsából egyből hármat is készíthetsz, egy nagyon csípőset, egy édeset és egy kicsit csípőset. Ezek mellett pedig szabadjára engedheted a fantáziádat, jöhetnek a gyümölcsös, vagy kukoricás változatok! Természetesen nem maradhat ki a sorból az avokádókrém, vagyis a guacamole sem.
  • A mexikóiak minden bizonnyal azonnal fejbe lőnének, amikor ezt mondjuk, de egy kis tejföl sem fog rosszat tenni a kombónak, nyugodtan kerüljön az is az asztalra.
  • Kiegészítőként sok-sok lime és koriander is kapjon helyet, ezeket nem csak a tacoba, hanem az italaitokba is bátran tehetitek.
  • Sült és friss zöldségek, frissen mosott salátalevelek, zöldek, de savanyúságok is kerüljenek az asztalra bőven.
  • Előkészített húsok: itt aztán tényleg minden játszik – csirke, disznó, marha vagy hal, akár rák is. Nagy klasszikus a marhahús darálva vagy steak formájában, az édes tépett sertés sült, a fűszeres csirke vagy a sörtésztában sült hal.

 Színek, ízek, fűszerek, játékosság – kell ennél több? Aligha.

Mert annyi italt készíthetsz be a hűtőbe, amennyit nem szégyellsz. Csak néhány ötlet: jéghideg sörök (lehetőleg legyen közte mexikói is), rozék a rozékoktélokhoz, tequila és egyéb hozzávalók a Margaritához, no meg a gyerekeknek isteni limonádék, frissítők…

Hedonizmus a javából, de garantáltan minden el fog fogyni.

Mert a dekoratőr-énedet is előveheted. Figyelj rá, hogy ha már Mexikó, akkor a tányérok és a dekorációs elemek is visszaadják azt a vibráló, életteli hangulatot, ami ezekre az étekre jellemző. A gyerekek imádni fogják a színes lampionokat, lámpákat és piñatákat.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen