Mogyoróvajas keksz

Puha, omlós kekszek, és csak négy hozzávalóra van szükség. Olyan isteni finomság sül ki belőle, amit aztán nem győzöl magad (és persze) mások elől dugdosni, nehogy seperc alatt elfogyjon.

Hozzávalók 10–12 darabhoz:

20 dkg mogyoróvaj
10 dkg durvára tört sós földimogyoró
12 dkg cukor
1 tojás

Elkészítés:

A mogyoróvajat a durvára tört mogyoróval és a cukorral alaposan elkeverjük. Felütjük a tojást, kissé felverjük, majd a mogyorós masszába keverjük.

Amikor teljesen homogén, jól formázható masszát kapunk, vizes kézzel pingponglabdányi gömböket formázunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket egymástól legalább 3-4 cm-es távolságban.

A tetejüket óvatosan lenyomkodjuk, hogy könnyebben el tudjanak terülni, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 12–15 percre, amíg a széle el nem kezd barnulni.

Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni, mert közben fognak megszilárdulni. Jól zárható dobozban 1 hétig eláll.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -