Eltűntem. A blogrol is, de a konyhából is. Sajnos nem utaztam el (bár tettem volna!) csak valahogy úgy alakult, hogy semmire nem jutott idő. Bevásárolni sem, így a múlt hétvégén kiürült éléskamrában kutattam tovább még kétszer (a többi napon éheztünk 🙂 és így a “nézzükmivanitthon” szendvics még két felvonást élt meg. Mára már valóban csak üres üvegek maradtak, de van remény, megnyitott újra a sarki bolt (erről majd később)!
Tekinthetjük úgy, hogy ez egy kétségbeesett próbálkozás arra, hogy életjelet adjak magamról… tele vagyok tervvel a hétvégére, komolyan készülök: súlyos főzés-elvonási tüneteim vannak. Égető szükségét érzem, hogy újra illatok, gőzök, aromák, sercegés, bugyogás és sistergés közepette töltsek hosszú órákat. (Listát is írtam, jó hosszú lett!)
A két utolsó tartalékokat is felemésztő szendvics a körülményekhez képest jól sikerült, ezért úgy gondoltam megosztom őket, hátha valaki hasonló helyzetben találja magát. Kellemes túlélést kívánok mindenkinek! Van ilyen…

Receptek (ha ezek azok)
2 személyre

Szardellás, szárított paradicsomos szendvics
2 pita
2 tk bolti pesto
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4-6 szem szárított paradicsom
6 db szardella filé

Olivakrémes, paradicsomos szendvics
2 pita
2 tk fekete olivabogyókrém (tapenade)
5 dkg reszelt gouda sajt
1 paradicsom 8 karikára vágva
pici só, frissen őrölt bors

A pitákat kettévágom, a töltekékeket a “zsebekbe” töltöm, (megkenem mindegyik szendvics belsejét a krémek egyikével, utána mehet a többi maradék-töltelék) egy pici olivaolajjal meglocsolom őket és 200 fokos sütőben 10 perc alatt pirosra sütöm.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikk„Nézzükmivanitthon” szendvics
Következő cikkHusi, krumpli, miegymás
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.