Társasházban lakom. Több mint egy éve húzódik az erkélyek felújítása, így idén elhatároztam, hogy a kihasználatlan erkélyemet átalakítom nyárikonyhává. Az, hogy a Garzon villanyrezsót ide költöztetem, alap volt. A legnagyobb beruházás egy 9000 Ft-os piknik gázfőző volt, amit bármelyik túraboltban meg lehet venni. No meg kell egy palack is, de ez összesen 2000 Ft, és akár benzinkúton is meg tudjátok vásárolni.

Volt néhány zöldségesládám, ez adta az alapot, amire egy kihajthatós, régi étkezőasztallap kerül. Mosható terítőt is vettem. Szép nyárikonyhás-klasszikus mintásat, méterét kemény 1200 Ft-ért! A többit pedig egész egyszerűen kihoztam a konyhából.

Szabályok nincsenek, a lényeg, hogy minél kevesebb eszközzel oldjunk meg mindent (annál kevesebbet kell pakolni!): egy kés, egy kanál, egy kávéskanál, egy kis vágódeszka, két tányér és mély műanyag tál (szemétnek maradéknak), egy konyharuha… Minden elfér egy nagyobb műanyag ládában, amit rendesen letakarva vagy egy óriási szemeteszsákba becsomagolva, az esőben is kint hagyhatok, semmi baja nem lesz.

Lehetünk a belvárosban, egy panelban, vagy egy forgalmas kereszteződés mellett, és lehet ez akár egy morcos hétköznap: egy ilyen apró nyárikonyha és a kint elkészített étel – legyen az reggeli vagy vacsora –  teljesen más értelmet ad a napnak. A nyárikonyhában akár egy gyors vasárnapi reggelit, akár egy nagyobb vendégségre való melegszendvicsezést is könnyen megoldhatunk.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkHash – királyi reggeli maradékokból
Következő cikkPaprikakrémes melegszendvics
Voltam visszahúzódó, nemcsajozós kamasz, voltam bébiszitter, voltam fél gyerek-fél felnőtt , naiv meg lelkes, rohantam fejjel a falnak, voltam ’számteches’, könyves, laktam albérletben az Alföld különböző pontjain, láttam közelről tehenet, sőt fogtam is, vágtam disznót (láb, kampó, kés), dolgoztam krumpli és paprikaföldön, ruhagyárban szalag mellett, fürdőben pénztárosként, mosogatóként és csárdában moslékosként. Voltam barista külföldön, főztem kávét hektószámra, “voltam harcos, voltam állat”… meg ‘marketinges’, kreatív ötlet-és szakember és építésztechnikus (még mindig az); mellette meg biciklista, hegy-és kutyamániás, borivó, még mindig gyermekien lelkes, és már ’harmincas’; Kos, teafőző, alföldi, “yuppie-féle” és parasztgyerek. A családnak még mindig Sanyika, barátoknak Sanya, bemutatkozásnál pedig ‘lehódítózott’ Nagy Sándor.