Nyers aranycukkini saláta dinnyével, fetával

Hozzávalók 4 személynek:

3 közepes méretű aranycukkini (sárga cukkini)

1 kávéskanál só

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál olíva olaj

1/2 kisebb sárgabelű görögdinnye nagyobb kockákra, szeletekre vágva

4-5 evőkanál morzsolt fetasajt

friss kaporszálak

frissen őrölt bors

Elkészítés:

A cukkiniket lemossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, végeit levágjuk. Recés zöldséghámozóval, spirál hámozó késsel, cukkinispagetti készítővel vagy tökgyaluval, zsenge héjával együtt hosszú csíkokat készítünk. Besózzuk és 10 percig hagyjuk állni. Kissé kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citromlevet, olivaolajat. Egy tálra rendezzük a dinnyekockákat, ráhalmozzuk a cukkinispagettit és a morzsolt fetasajtot. A kaporszálakkal díszítjük. Őröljünk rá frissen borsot.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkEgyetek cukkinit!
Következő cikkCukkini lassi – hűsítő nyers leves

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.