Őszi, almás – karamellás üdítő

Hozzávalók személyenként:

2 evőkanál kristálycukor

4 dl almalé

1 kisebb fahéj rúd

1/2 citrom átszűrt leve

méz vagy más édesítőszer

Elkészítés:

A kristálycukrot egy kisebb lábasban felolvasztjuk, enyhén karamellizáljuk és felöntjük a főtt alma levével. Hozzáadva a fahéj rudat, összeforraljuk. Ha kissé kihűlt ízesítjük a citromlével és tovább édesítjük a szánk íze szerint. Még forrón termoszba töltjük.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkAlmás-tormás krémsajt
Következő cikkSzardíniás szendvicskrém
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.