Padlizsános édesburgonya pite

Hozzávalók 6 személyre:
5 evőkanál olívaolaj
3 kápia paprika, félbevágva, csumázva
2 padlizsán, 1-2 cm-es szeletekre vágva
50 dkg édesburgonya, 2 cm-es szeletekre vágva
3 tojás
10 dkg feta sajt, morzsolva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál fenyőmag
só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. Egy 20 cm-es tortaformát vékonyan kikenünk 1 evőkanál olajjal és sütőpapírral is kibéleljük.
2. A paprikákat egy nagy sütőlemezre fektetjük és feketére sütjük a héját. Egy műanyag dobozba szedjük, lefedjük és hagyjuk 10 percig hűlni. Ha langyosra hűlt húzzuk le a héjukat.
3. Egy sütőlemezre több adagban pakoljuk padlizsán és édesburgonya szeleteket egy rétegben, amiket olajjal megkenünk mindkét felükön, sózunk, borsozunk és a grill alatt aranybarnára és puhára sütjük.
4. Ha megsült az összes, a sütőt 200 fokra állítjuk. Egy nagy tálba ütjük a tojásokat és a feta sajt felével, a petrezselyemmel és sóval, borssal egy botmixerrel selymesre dolgozzuk.
5. Az előkészített formába kezdjük el felváltva rétegezni az édesburgonyát, padlizsánt és paprikát úgy hogy minden réteg közé csorgatunk a tojásos keverékből. Végül a tetejére öntsük az összeset. Hintsük meg a zsemlemorzsával, a maradék fetasajttal és a fenyőmaggal és 25-30 perc alatt süssük készre.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -