Paprikakrémes melegszendvics
Nagy SanyaA legfinomabb melegszendvics klasszikus (retró) melegszendvics sütőben készül, ez tény. Ebben az esetben a Zafírban.
Hozzávalók 2 főre
2 nagy kápia paprika
fél szál apróra vágott újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1,5 dl sűrített paradicsom
1 dl víz
1 evőkanál sertés zsír
só, bors
csapott kk. kakukkfű (ha lehet, akkor friss)
fél kk. pirospaprika
egy ek. házi tejföl
Elkészítés
Az apróra vágott újhagymát egy evőkanálnyi zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, megfonnyasztjuk, a karikára vágott paradicsommal, a sűrített paradicsommal és a vízzel felforraljuk, majd közepes lángra véve egybe főzzük.
Fűszerezzük, és 20 perc lassú főzés után elkeverjük benne a tejfölt és további 5 percig, gyakran kevergetve sűrítjük. Hagyjuk kihülni és csak ezután használjuk fel melegszendvicskrémként.
(Aki szeretné, kézi robotgéppel az egészet krémesítheti, de úgy is nagyon finom, ha maradnak benne paprikadarabok.)