Polenta pizza – Coke Club vacsora

A polentából készült pizza a világ leggyorsabb pizzája. Nem kell a tésztát keleszteni, nincs szükség pizzakőre vagy szuper magas hőmérsékletre felfűthető sütőre, elég egy kis kukoricadara és egy nagyobb serpenyő, amit a sütőbe is be lehet rakni. Persze persze, ez azért nem pizza abban az értelemben, amit csak az eldugott olasz falvacskák egyetlen pizzeriájában tudnak, de ételnek nem utolsó. Gyors, finom, jól variálható és ami nagyon fontos: a gyerekek imádják (melyik pizzát nem?)!

Serpenyős polenta pizza

Tökéletesen működik nagyobb szemű kukoricadarából is, de mégis az az igazi, ha finomra őrölt polentának való darát használunk hozzá. Mindkét esetben fontos, hogy egészen puhára főjön a kukoricadara és ne sajnáljuk belőle a vajat, ezektől lesz igazán krémes. A tökéletes polenta pizza kívül kérges, ropog, belül lágy, krémes, de nem folyós. Ízét a sok frissen reszelt parmezántól és a citrom illatú bazsalikomtól kapja. Sózni is kell.

Ez volt a főfogás a tegnapi vacsorán a Coke Clubban. A nyerteseknek ezúton is gratulálok, a többieket pedig arra bíztatom, hogy vegyenek részt a játékban a következő 2 hétben vagy csak menjenek le a Coke Clubba egyik este! Nagyon hangulatos volt, ahogy a délutánból este lett a klubban: lement a nap, a fürdőruhás párocskák helyett felöltözött gyerekek kezdtek ugrabugrálni a homokban a színpad előtt. A kisebb gyerekeket nagyobbak váltották, ahogy haladtunk előre az estébe, lassacskán már tinik is vegyültek a kézen álló gyerekek közé. 10 körül lecserélődött a társaság, estére nagy buli ígérkezett. Az étteremben közben bort kóstoltunk és megvacsoráztunk. Klassz volt.

Recept (4 személyre)

30 dkg kukoricadara
1,5 l víz
1 tk só
6 dkg vaj
1 marék bazsalikom (ha lehet, citrom illatú)
7 dkg frissen reszelt parmezán
frissen őrölt bors

12 db közepes garnéla
6 db koktélparadicsom kettévágva
1 kisebb lilahagyma vékonyra szeletelve
2-3 ujjnyi szelet mozzarellla
2 ek marinara vagy paradicsomszósz
6-8 bazsalikomlevél

olíva olaj a tepsi kikenéséhez

A vizet felforralom, sózom és megvárom amíg újra felforr. Lassan beleszórom a kukoricadarát és kézi habverővel 2 percig keverem. Puhára főzöm, gyakran megkeverem. Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a puha vajat és a parmezánt, majd az összetépkedett bazsalikomot. Ha kell sózom, borsozom. Egy nagy serpenyőt kikenek olajjal, elsimítom benne a polentát és hagyom megdermedni. Nagy lángon megpirítom az alját, megfordítom a polentát és a tetejét is pirosra sütöm. Megkenem paradicsomszósszal, ráhalmozom a hagymakarikákat, a paradicsomot, a garnélát és a mozzarellát, öntök rá egy kevés olívaolajat és grill alatt épp csak addig sütöm, amíg a garnéla rózsaszínű lesz, a sajt pedig megolvad – kb. 5 perc.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -