Pulled pork taco

A tacoban az a jó, hogy végtelen sok variációban elkészíthetjük. Mégis, ha meg kellene neveznünk egy igazi klasszikust, akkor az az omlósra sütött sertéshúsos változat, azaz a pulled pork taco lenne. Aki egyszer kipróbálta, újra meg újra ezt kéri majd...

Hozzávalók

Az omlós sertéshúshoz:

2 kg sertéslapocka

2 ek. só

1 ek. durvára tört bors

2 ek. fűszerpaprika

1 csapott ek. füstölt paprika

1 ek. szárított oregánó

1 ek. szárított majoranna

2 tk. finomra őrölt koriander mag

2 ek. dkg barna cukor

2 lime frissen facsart leve

4 dl víz

1 fej fokhagyma

A taco összeállításához:

Friss paradicsom salsa, fűszeres barack salsa, kukorica salsa, tortilla lapok.

Elkészítés:

Összekeverjük fűszereket és a lime frissen facsart levét.

A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a fűszerpasztával, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, és körbelocsoljuk vízzel.

A fokhagymát kettévágjuk és héjastól két oldalról a hús alá dugjuk. Alufóliával letakarva, 130 fokra előmelegített sütőben 3,5-4 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, újra öntünk alá.

Végül levesszük a fóliát és 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és további 25 percig pirítjuk a húst.

Ha elkészült, két villa segítségével szálaira szedjük, a fokhagymát kinyomkodjuk és egy keveset a húshoz keverünk. A maradék szaftból is adhatunk hozzá. Puha tortillába kanalazva fogyasztjuk.

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -