Pumpkin spice latte
Lila FügeKávé rajongókként alig várjuk, hogy beköszöntsön az ősz és elkészíthessük egyik kedvenc, mára már közismert kávés receptünket, a pumpkin spice lattet. A sütőtök ízét remekül kiemeli a nádcukor, egészségesebb és nagyon finom! Reszelj rá egy kis szerecsendiót és készítsd el otthon kedvenc őszi italod!
Hozzávalók 2 adaghoz:
5 dl tej
1 dl víz
1 fahéjrúd
½ teáskanál gyömbér
2 db szegfűszeg
20 dkg sült sütőtök
2 evőkanál nádcukor
1 csipet só
1 evőkanál vanília kivonat
80 ml kávé
2 dl tejszín
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A tejet és a vizet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fahéjrudat, a gyömbért, a szegfűszeget és a sütőtökpürét. Felforraljuk, közben pedig cukorral, egy csipet sóval és vanília kivonattal ízesítjük és simára keverjük.
Ha elkészült, poharakba töltjük, felöntjük egy-egy espressoval, majd a tejszínből kemény habot verünk, az italok tetejére kanalazzuk és szerecsendiót reszelünk rá.