Rizses lecsó

Ez a rizses lecsó egy kicsit olyan, mintha rizottó lenne, de csak annyiban, hogy a rizst együtt főzzük a lecsóval, nem a főtt rizst keverjük a főtt zöldségekhez. Fontos a jó kolbász, a húsos szalonna, a füstölt paprika, hogy telt ízeket kapjunk.

Hozzávalók 4 személynek:

5 dkg húsos szalonna

10 dkg puha füstölt kolbász

6 lecsópaprika

1 hegyes erős paprika (opcionális)

4 nagy paradicsom

1 nagy vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

20 dkg rizs

½ l paradicsomlé

1 ek só

1 tk fűszerpaprika

½ tk füstölt fűszerpaprika

½ tk őrölt kömény

½ tk frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A paradicsomokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, a paradicsomot pedig falatnyi darabokra vágjuk.

A szalonnát kockára, a kolbászt karikára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben, aminek fedele is van megizzasztjuk a őket. Amikor a kolbász zsírja kisült, a kolbászkarikákat kiszedjük és félretesszük.

A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, félpuhára pároljuk őket, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot is. Addig főzzük, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a fűszereket és a rizst. Összekeverjük, felöntjük a paradicsomlével és fedő alatt puhára főzzük a rizst. Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverjük a kolbászkarikákat. Azonnal tálaljuk.

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -