Ropogós zellersaláta áfonyával
Havas DóraÍzek és textúrák üde játéka, ami kb 5 perc alatt kész: friss zeller, édes áfonya, savanykás lime, krémes olívaolaj és pirított tökmag. Igen, ennyire egyszerű!
Hozzávalók
6 személyre
1 zellergumó
1 lime héja és leve
1 dl extraszűz olívaolaj
fél tk. só
¼ tk. frissen őrölt bors
2 ek. tökmag
1 zsemle
1 ek. vaj
3 dkg áfonya
Elkészítés
A zellert zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk (vagy tetszés szerint vékonyabb csíkokra).
A lime héját lereszeljük, a levét pedig az olívaolajjal, sóval és borssal egy kis befőttesüvegben összerázzuk, amíg sűrű krémes dresszinget nem kapunk.
A tökmagot és a kockára vágott zsemlét vajon megpirítjuk.
Összeállítjuk a salátát: a zellert összeforgatjuk az öntettel, megszórjuk a tökmaggal és a zsemlekockával, végül az áfonyával és a lime reszelt héjával díszítjük.