Ropogós zellersaláta áfonyával

Ízek és textúrák üde játéka, ami kb 5 perc alatt kész: friss zeller, édes áfonya, savanykás lime, krémes olívaolaj és pirított tökmag. Igen, ennyire egyszerű!

Hozzávalók

 

6 személyre

1 zellergumó

1 lime héja és leve

1 dl extraszűz olívaolaj

fél tk. só

¼ tk. frissen őrölt bors

2 ek. tökmag

1 zsemle

1 ek. vaj

3 dkg áfonya

 

Elkészítés

A zellert zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk (vagy tetszés szerint vékonyabb csíkokra).

A lime héját lereszeljük, a levét pedig az olívaolajjal, sóval és borssal egy kis befőttesüvegben összerázzuk, amíg sűrű krémes dresszinget nem kapunk.

A tökmagot és a kockára vágott zsemlét vajon megpirítjuk.

Összeállítjuk a salátát: a zellert összeforgatjuk az öntettel, megszórjuk a tökmaggal és a zsemlekockával, végül az áfonyával és a lime reszelt héjával díszítjük.

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -