Salsa mindenféle gyümölcsből

Idén nálunk a gyümölcsből készült salsa az “új csatni”. Télen  gyakran eszünk húsok, sült zöldségek mellé csatnit, általában az éppen kapható gyümölcsökből: almából, körtéből, mangóból vagy ananászból. Nyáron és ősszel ezt a szerepet a sok friss gyümölcs veszi át, gyakran salsává alakulva. Halak, könnyű húsok mellé csuda jó és különleges kísérő. Az éppen szezonális gyümölcsöt ugyanúgy kezelem, mint a mexikóból ismert paradicsomos salsában a paradicsomot (elvégre az is gyümölcs): csili, hagyma, koriander vagy petrezselyem kerül mellé. Imádjuk.

Körte salsa

A folytatás és a recept a Sió blogján található. A Sióval közös együttműködés keretében még több ilyen és másmilyen gyümölcsös recept lesz a Lila Fügén és a Siógyümölcs blogon is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -